Golden girl, Op Gustav Klimt geïnspireerd.

Golden girl, Op Gustav Klimt geïnspireerd.

59 x 42 x 2 cm, © 2023, € 125,00
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Olieverf | Op doek
Getoond op Online webshop Hella Maas

Geïnspireerd door de tentoonstelling van Golden boy Gustav Klimt in het van Gogh museum heb ik een modern schilderij gemaakt van een vrouw met gouden achtergrond. 
Deze prachtige tentoonstelling van Klimt en tijdgenoten/vrienden als Egon Schiele was weer geweldig. 
Zijn kleurgebruik en fantasie was fantastisch. Ik heb het drama uit zijn schilderijen op eigen manier weergegeven in het schilderij van deze vrouw met melancholieke blik. 

Het schilderij komt mooi tot zijn recht acrylglas of aluminium, je hebt hiermee een echte blikvanger aan de muur. Letterlijk en figuurlijk. 

Dit schilderij is gemaakt met een tekenprogramma op de computer. Wel met een 'penseel' met olieverf, alleen dan een penseel die mijn i-pad aanstuurt.  Het is volledig digitaal gemaakt. Digitaal schilderen is niet nieuw, in 2013 was er in Keulen al een grote expositie van David Hockney  met schilderijen die hij maakte op zijn i-pad. Ik ben er zelf in 2022 mee begonnen. Het voegt iets bijzonders toe aan mijn eerdere werken. 

Het werk is te koop als art print, op acrylglas bijvoorbeeld, of aluminium. Op de pagina links 4 prints staan links naar de verschillende landen. Of stel me een vraag via de contact pagina, ik help je graag.